Antti Liinpään helppo ja nopea konsepti asuntoesittelyvideoiden tuotantoon


Miten kiinteistövälittäjä voi itse tuottaa laadukkaasti mutta nopeasti, helposti sekä toistettavasti esittelyvideon?


Taustaa konseptiin:

Olin vierailulla Seattlessa Mikko-veljeni ja tämän perheen luona maalis-huhtikuun 2019 vaihteessa. Agendalla oli tietenkin viettää aikaa veljeni ja tämän perheen kanssa, tutustua Seattlen alueeseen ja kaupunkeihin sekä tuottaa Mikon vaimolle Muusalle esittelyvideo sekä konsepti asuntoesittelyvideoiden tuottamiseen. Muusa Liinpaa on Seattlen alueella toimiva menestyvä kiinteistövälittäjä, joka on ymmärtänyt sosiaalisen median ja videoiden merkityksen henkilökohtaisen brändin rakentamisessa sekä kohteidensa markkinoinnissa.


Kiinteistövälittäjän esittelyvideo:

Ideana oli kuvata sisältömarkkinoinnin periaatteita mahdollisimman autenttisesti seuraava esittelyvideo, jossa Muusa kertoo taustastaan ja ajatuksistaan työhönsä eli on aito itsensä, eikä yritä ‘yltiömyynnillisillä virkkeillä’ markkinoida itseään potentiaalisille asiakkaille. Ken kiinnostuu Muusasta videon perusteella, ottaa itse yhteyttä. Videon ensimmäinen versio on valmis ja siitä on vielä tarkoitus leikata napakampi versio. Voit katsoa ensimmäisen leikkausversion alta klikkaamalla play-nappia.Esittelyvideon kustannus:

Esittelyvideota varten kuvasimme yhden päivän ja hajanaisia otoksia muutamana muuna päivänä. Aikaa kuvaamiseen meni yhteensä aika tarkkaan 8 tuntia. Ensimmäisen version editointi materiaalisiirtoineen meni 8 tuntia. Tuotantotalo Samuusin tuntilaskutusmallilla tämän videon yhdellä leikkausversiolla kustantaisi noin 2363,20 euroa (alv. 0%). Muusa Liinpaa -logosta tuotettu template-pohjainen animointi kustantaisi 547,70 euroa (alv. 0%).


Konsepti kiinteistövälittäjän itse tuottamaan asuntoesittelyyn:

Sitten konseptiin, jonka olen luonut jokaiselle ammattinsa uusia vaatimuksia ymmärtävälle välittäjälle. Osa maailman muuttumisen tunnistaneista välittäjistä, jotka tuottavat videoita, ostavat videotuotannon ulkopuoliselta tuottajalta ja videoihin rakennetaan tarinallisuutta, joka lisää viihdearvoa. Tällaisia videoita voi tilata myös Tuotantotalo Samuusilta ja allekirjoittaneelta. Niissä on laatu ja tunnelma kohdallaan, mutta itse tuotettu laadukas sekä konseptoitu video vähentään kustannuksia ja riskiä, jos asunto ei syystä tai toisesta mene kaupaksi. Tällöin videon ainoaksi hinnaksi jää aika joka käytetään kuvauksissa ja leikkauspöydällä sekä pieni alkuinvestointi kalustoon ja editointiohjelman kuukausimaksu.


Lista hankinnoista, joilla pääset alkuun esittelyvideoiden tuotannossa:

  1. Laadukkaan kameran ja hyvää videokuvan molemmilla kameroilla kuvaavan älypuhelimen. Oletan, että useimmilla sellainen löytyy jo nyt taskusta, mutta jos joistain syystä ei, niin vinkkinä uudet iPhonet kuvaavat laadukasta videokuvaa, samoin Samsungin uudet mallit. Muista valmistajista mainittakoon Huawei ja sen uutuudet, joita markkinoidaan kameroiden ominaisuuksilla

  2. DJI Osmo Mobile 2 -gimbal kännykälle. Tällä varmistamme tasaisen ja laadukkaan kuvakerronnan videolla

  3. Rode smartLAV+ -mikrofoni älypuhelimeen liitettäväksi. Tällä varmistamme laadukkaan äänen. Jos käytät nykyaikaista iPhonea niin mikrofoniin pitää ostaa adapteri, jolla saa kytkettyä mikrofonin kiinni lightning-porttiin

  4. Tuulisuoja Rode smartLAV+ -mikrofonille. Tällä varmistamme laadukkaan äänen myös tuulisissa olosuhteissa

  5. Pieni jalusta gimbaalille ja kameralle esittelyvideon esittelyosuutta varten, jolloin voi ottaa staattisia kuvia


Ilman älypuhelinta kertainvestoinnin kustannus on 149,90 + 49,90 + 18,90 + 40,90 = 259,60 euroa (sis. alv. 24%) + mahdollinen adapteri mikrofonia varten iPhoneen: 8,90 euroa.


Eli ei mahdoton investointi ammattimaiselle väilittäjälle semminkin kun kalustolla kuvaa pitkään eli kymmeniä jopa satoja videoita, jos pitää siitä hyvää huolta.


Kuvauskaluston investoinnin päälle tulee leikkausohjelman kuukausikustannus. Suosittelen Adobe Premier Rushia, josta olen tuottamassa ohjevideon kiinteistövälittäjille liittyen tähän asuntoesittelyvideo-konseptiin. Ohjelma on helppo käyttää ja samaa projektia voi työstää useammalla koneella. Eli leikkauksia voi tehdä koti- ja työkoneella ja muutokset näkyvät ja tallentuvat niin että projektia voi jatkaa kummalla tahansa koneella siitä kohdasta mihin edellisellä kerralla jäi.


Adobe Premier Rushin kuukausikustannus yksityishenkilölle on 25,00 euroa + alv ja yritykselle 29,00 euroa (alv. 0%).


Kun kalustoasiat ovat kunnossa, vuoroon kiinteistövälittäjän esittelyvideokonseptin ohje/käsikirjoitus:


Otto: 1

Maksimissaan 15 sekuntia

Välittäjä kertoo gimbaalia hyödyntäen (= tasainen laadukas videokuva) kameralle eli katsojalle lyhyesti missä ollaan ja minkälaisesta kohteesta on kysymys. Kohde näkyy taustalla eli tämä videokuva tuotetaan aina ulkona.

Viesti/tavoite -> houkuttelee katsomaan koko videon

Kalusto: älypuhelin, gimbaali, mikrofoni, mikrofonin tuulisuoja


Otto: 2

7 sekuntia

Välittäjän ja välitysliikkeen logo animoituna (Tuotantotalo Samuusilta saa tilattua sekä logon että videoanimoinnin logolle)

Viesti/tavoite -> laadukkaasti animoitu videologo viestii korkeatasoisesta välittäjästä, joka on brändi


Otot: 3-6

7-28 sekuntia

Videologon jälkeen alkaa välittäjän oma musiikki. Ehdotin Muusalle, että kannattaa valita musiikki, jota käyttää kaikissa videoissa. Samaa ehdotan kaikille välittäjille. Musiikin voi ostaa tuhansista tarjolla olevista musiikkikirjastoista, jolloin tulee varmasti mieleinen. Musiikki toimii saman brändin eli kyseisin kiinteistövälittäjän videoiden yhdistävänä tekijänä -> tunnistettavuus.

Musiikin kanssa esitettäväksi kuvataan 2-4 laadukasta rauhallisen liikkeen omaavaa esittelyvideokuvaa kohteesta. Ne voivat olla pannauksia tai tilttauksia tai niiden yhdistelmiä. Tavoitteena on esitellä kuvilla kohdetta, ns. kohteen high lightit fiilistä nostavalla musiikilla!


Esimerkiksi:

Taloa ulkoa

Olohuone

Keittiö

Makuuhuone


Viesti/tavoite: tarttuva musiikki laadukkailla videokuvilla nostaa tunnelmaa ja jakaa tietoa kohteesta

Kalusto: älypuhelin ja gimbaali


Muista! Kannattaa kuvata valoisaan aikaan ja ottaa ikkunoista tuleva luonnonvalo hyötykäyttöön. Älä kuvaa ikkunoita kohti eli vastavaloon vaan ikkunoiden vierestä niin että luonnonvalo tulee hyödyksesi.


Otto: 7

1-2 minuuttia

Välittäjä kertoo omin sanoin minkälaisesta kohteesta on kysymys. Lopuksi CTA eli Call To Action: Ole yhteydessä, tule katsomaan tms.

Grafiikka: välittäjän yhteystiedot


Viesti/tavoite: kertoo kohteesta ammattilaisen silmin. Video kertoo myös välittäjän ammattitaidosta, tämä tuntee kohteensa, tietää sen valtit ja kertoo niistä innostuneesti. Muista! Innostus tarttuu.

Kalusto: älypuhelin, gimbaali, mikrofoni ja minijalusta. Kannattaa asettaa gimbaali tai jalusta sellaiseen kohtaan, jossa taustalla näkyy asunnon paras osa. Esimerkiksi olohuone tai keittiö.


Otto: 8

Välittäjän videologo toimii viimeisenä elementtinä ja kietoo tarinan ns. yhteen.


Kiinteistövälittäjän asuntoesittelyvideo-konseptin valmennus:

Tarjoan kiinteistövälittäjille kolmen tunnin valmennuksen, jonka ensimmäisessä osassa käydään läpi konsepti ja videotuotannon perusasioita. Toinen osa on kuvausvalmennusta eli kuvaamme kohteen konseptin mukaisesti. Kolmannessa osassa leikkaamme konseptin mukaisesti valmiin videon.


Hyödyt:


Kiinteistövälittäjä oppii kokeneen ja konseptin luoneen valmentajan kanssa tekemään videon alusta loppuun

-> opit laittamaan kaluston kuvausvalmiiksi

-> opit kuvaamaan laadukkaita videokuvia

-> saat palautetta ja arvokasta oppia videolla puhumiseen ja ilmaisuun

-> opit leikkaamaan laadukkaan asuntoesittelyvideon, jossa sinä, kiinteistövälittäjä-brändi, olet esillä asiantuntijana

-> opit lataamaan videon YouTubeen sekä Facebookiin ja ottamaan videon hyötykäyttöön

-> opit edellä mainitut seikat niin että sinulla varmuus ryhtyä tuottamaan videoita itsenäisesti


Ryhmävalmennus: 1200,00 euroa (maksimissaan 12 osallistujaa. Isommista ryhmistä teen tarjouksen)


Yksilövalmennus: 450,00 euroa.


Hintoihin lisätään alv. 24%.


Ystävällisin terveisin

Antti Liinpää

Tuhansien videoiden tuottaja since 2002

0503365707 | antti@tuotantotalosamuus.com

197 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2006-2020 Tuotantotalo Samuus Oy